Kek Lapis Pelangi
Kredoit: Catherine Gisu)
Butter 450gm
gula 1 cawan
tepung pau 1 cawan
tepung biskut marie 2 cawan
Telur 10
Ovalette 1 sudu besar
Horlik 1 cawan
Kaya 1 cawan
susu manis 1 cawan
Gula..butter..ovalatte..kaya..susu pukul hingga sebati.
Masukkan telur pukul hingga kembang.
masukkan horlik dan tepung biskut marie gaul rata. Last..masukkan tepung.
# biskut marie yg diblend perlu diayak.
Bakar.
Cara memastikan Kek masak semasa melapis...kalau dah keluar bau harum masak la dia. Layer pun cantik.
Cara bakar.
Ada 13 layer.
Susunan kaler ya
1. Jingga
2. Kuning
3. Hijau
4. Biru
5. Indigo
6. Ungu
7. Merah
8. Ungu
9. Indigo
10. Biru
11. Hijau
12. Kuning
13. Jingga
MERAH ditengah ya 1 cawan. Kaler lain semua 2 cawan sebab berulang. Lebih adunan pake hias atas.
tray 8x8
Jgn lupa letak air dlm tray paling bawah. Kek bakar harum n moist.