Lapis Nescafe Mocha
(Loyang 9x9)
500gm butter Anchor
100gm gula castor
I sk kecil ovellette
10 biji telur gred AA
350gm susu pekat manis
200gm kaya Yeo's
200gm horlicks
100gm coffemate
2 sachet Nescafe Blend & Brew 3in1
(kalau nak lebih rasa nescafe boleh tambah 1 sachet lg😊)
1 sudu mkn browning sugar
1 sudu kecil mocha paste
300gm tepung pau/hongkong.
Cara2:
Pukul mentega, gula & ovellette sampai kembang. Kemudian masukkan susu pekat, kaya, sampai sebati. Masukkan telur satu persatu. Kemudian horlicks bersama tepung yg telah disatukan bersama coffeemate dan pukul lg sampai gebu.
Bahagi kpd 3 bhgian.
1. Warna asli.
2. Campur nescafe 3in1.
3. Campur mocha paste + browning sugar.
Lapis seperti di dalam gambar. Setiap lapisan anggaran sukatan 170gm-180gm. Bakar lapisan pertama gunakan api atas & bawah, lapisan yg seterusnya gunakan api atas shj sehingga habis. Gunakan acuan 9"x9" suhu 150°C atau mengikut kepanasan oven masing2.