Sumber Resipi: Mr Google
- 250g butter
- 5 biji telur (gred A)
- 2 1/2 cawan tepung naik sendiri
- 1 cawan gula castor (boleh kurangkan)
- 100 ml susu cair
- 2 sudu besar susu pekat manis
- 1 sudu teh ovalette
- Sedikit pewarna (saya guna hijau, pink dan purple)
Pukul butter, ovalette dan gula castor sehingga kembang. Masukkan vanilla dan telur sebiji demi sebiji dan pukul lagi hingga kembang dan sebati. Masukkan susu pekat manis dan pukul sehingga rata. Masukkan tepung berselang seli dengan susu cair. Kaup dan balikkan hingga sebati. Bahagikan kepada beberapa bahagian, biarkan satu bahagian dengan warna asal dan warnakan bahagian yang selebihnya mengikut citarasa masing-masing. Masukkan ke dalam acuan yang bergris secara berselang seli atau setompok-setompok. Bakar pada suhu 175 darjah selama lebih kurang 50-60 minit mengikut oven masing-masing.