Kek Lapis 1Sarawak
( Perisa Apple)
Loyang 8x8 , 9x9
450gm mentega
10biji telur gred A
180gm gula halus
10gm ovelete
1sudu teh esen vanila
375 susu pekat ( Saya kurang Kan sikit)].
150gm Horlicks
300gm tepung HK @ gandum
( Saya Guna tepung gandum )
250gm Apple filling @ jem Apple
250gm cream cheese
Pewarna
Cara2:
Pukul susu pekat Dan cream cheese hingga sebati. Ketepi Kan.
Pukul mentega Dan gula hingga kembang, masukan ovelete Pukul lagi hingga sebati.
Masukan esen vanila.
Kemudian Masukan telur satu persatu. Pukul lagi hingga kembang.
Kemudian Masukan susu pekat + cream cheese Dan filling Apple. Gaul sebati
Kemudian Masukan Horlicks, Dan tepung sedikit Demi sedikit Dan di Gaul sebati.
Bahagi 3bahagian
1 bhagian - pewarna coklat@ coklat elmulco. ( saya Guna pewarna Hitam)
1bahgian - Pewarna merah
1bahgian- Pewarna kuning
Lenserkan loyang 8x8 bersama kertas minyak.
Masukan adunan Ke Dlm pipping bag.
Kemudian Di picit secara menyerong berselang seli sehingga habis.
Bakar selapis2x hingga Habis.
Bakar suhu 180c @ ikut oven masing2x.