KEK LAPIS PURNAMA
BAHAN BAHAN
BUTTER 500GM
GULA 60GM
OVALATE 1SUDU
TELUR A 10BIJI
SUSU PEKAT 250GM
UHT 250GM
HORLICKS 200GM
PAU FLOUR 350GM
CREAM CHEESE 250GM
NUTELLA 350GM
CREAMER 100GM
AIS CREAM POWDER 50GM
CARA-CARA
1.Pukul Butter,ovalate,dan gula hingga kembang
2.Masukkan telur 1 per 1
3.Masukkan susu pekat,uht,horlicks dan tepung pau.Pukul sehingga sebati sahaja
4.Timbang dan bahagi kepada 3 bahagian
Bahagian 1
Tambahkan nutella 350gm dan coklate paste
Timbang dan bahagi kepada 8 bahagian
Bahagian 2
Tambahkan creamer dan ais cream powder,pewarna peach
Timbang dan bahagi kepada 4 bahagian
Bahagian 3
Tambahkan cream cheese(pukul dahulu cheese sehingga lembut),tambahkan perwarna putih
Timbang dan bahagi kepada 4 bahagian
-Panaskan oven pada suhu 170’C api atas bawah,masak lapisan pertama selama8 minit atau sehingga masak
-tukar suhu 180’c api atas sahaja dan bakar lapisan kedua selama 10-12 minit bergantung kepada oven masing2