RESEPI: BLACK SHADOW
SAIZ ACUAN: 8.5
PEMILIK RESEPI: Nurul Haniza Mohamad
BAHAN
500gm butter
1sm ovellet
80gm gula castor
1sm glycerin
10 biji telur
300gm susu pekat
150gm/200gm nutella
150gm chocolate ice cream powder
20gm black coco powder
1sm coco powder
2sm chocolate paste
350gm tepung hongkong
1 botol coklat cadbury
1 bungkus biskut jejari cadbury/ biskut jejari biasa/ 2 kotak Polky (kotak merah)
CARA MENGADUN
1. Pukul mentega, gula, ovellet dan glycerin hingga kembang.
2. Masuk telur satu persatu.
3. Masuk susu pekat, nutella, black coco powder, coco powder, chocolate ice cream powder dan choc paste. Sebatikan.
4. Masuk tepung hongkong. Sebatikan.
CARA MELAPIS
1. Bakar dulu lapisan pertama sampai masak.
2. Masuk lapisan ke2. Bakar.
3. Masuk lapisan ke3.
👉Susun cadbury rapat2. Bakar.
4. Masuk lapisan ke4. Bakar.
5. Masuk lagi lapisan ke5.
👉susun jejari coklat.
6. Masuk lapisan ke6. Bakar.
7. Masuk lapisan ke7.
👉susun cadbury rapat2. Bakar.
8. Masuk lapisan ke8. Bakar.
9. Masuk lapisan ke9.
👉susun jejari coklat. Bakar.
đź”–Lapisan selebihnya bakar mcm biasa sampai habis.
NOTA: CADBURY BOLEH SUSUN RAPAT2 HINGGA 8×6
Selamat mencuba
#HasreesKitchen
Kredit : farisha kek lapis sarawak