Resepi Sardin Gulung Rangup @ Crunch
BAHAN²
7 biji cili api ( di hiris ).. kalau nak pedas lebihkan ye
1/2 biji ke tangkai ye 😅😅..Cili besar merah ( di hiris )
1 biji Bawang besar saiz sederhana dan 3 ulas bawang putih ( di hiris dan di cincang² )
Sardin tong besar
1 biji Limau kasturi
Gula dn garam
Bawang besar di hiris ( utk di campur bila inti dah nak hampir masak )
CARA MASAKNYA
Tumis semua bhn yg dah dihiris cincang td hingga naik bau
Masukkan isi sardin sekali dgn sosnya
Kacau.. hancur² ikan tu..
Masukkan hirisan bawang besar
Masukkan jus limau kasturi.. gula dan garam secukupnya
Kacau² kejap.. Inti dah kering.. siap
Kalau dah siap masak.. minyaknya banyak.. di tapis ye
Kalau tumis tak guna minyak bnyak.. tak payah tapis
Roti di gelek.. buang tepi kelilingnya.. tak nak buang pun boleh
Letak inti dan gulung..
Hujung roti lekat dgn bancuhan tepung gandum
Tepinya tekan dengan penggelek tart
Roti celup telur yang telah di pukul sikit.
Salut serbuk roti @ cruch
Siap.. boleh di frozenkan