❤RESEPI KEK LAPIS BISKITA❤
loyang saiz 9x9/8.5x8.5
RESEPI BY Cmd NanengIrmia
Dicuba oleh : Aznie Khasri
💋BAHAN2
16 oz butter berkualiti anchor ( 450g )
10 biji telur gred A
185 gm gula halus
250 gm susu pekat manis
100gm tpg aiskrim vanilla
50gm /2 sdm filling mango
250gm cream cheese
280gm tepung pau ( aznie guna tepung hongkong)
50gm nestum cerelex ( aznie bubuh holick je )
2sdm browning sugar
1sdm esen vanilla
1 sdm ovellet
2sdb coklat filling
pewarna kuning ,hitam,putih
💋cara2
🍒Pukul butter high speed+gula+susu manis+cream cheese+tpg ais krim vanilla sampai putih
🍒tepat berasingan pukul telur+ovellet+esen vanilla hingga kembang dlm 5 minit
masukkan ke dlm adunan butter tadi gaul rata..
🍒masukkan tpg nestum+tpg pau gaul rata.. bahagi kepada 3 bahagian sama rata
🍒hitam=coklat filling+browning sugar+pewarna hitam
🍒putih= biarkan kosong saja nak cantek boleh letak pewarna putih
🍒kuning=pewarna kuning+mango filling
🍒griskan loyang dengan butter lapiskan dgn kertas minyak
🍒bakar warna hitam berlapis2 hingga habis kemudian warna putih hingga habis akhir sekali warna kuning
🍒p/s lapisan pertama guna api atas bawah
lapisan seterusnya hingga habis api atas sahaja.suhu api 150°c
🍒guna 2 senduk nasi utk melapis
🍒sdm=*sudu makan
🍒note= kek tok boleh d bakar dan d kukus
~ Silakan Share ~
Resepi Oleh: Aznie Khasri