Kek Lapis Cadbury Kelapa
Bahan.
16 oz/ 454gm mentega (anchor/golden churn. Ada mentega yang sebuku 250gm boleh jer guna 2 buku)
150 gm gula
10 biji telur (saya guna gred A)
400 gm susu pekat manis (tak nak manis sangat boleh kurangkan 300gm)
125 gm tepung gandum
100 gm tepung biskut marie
100 gm horlick
50gm kelapa kering
Sedikit esen vanilla
Coklat Cadbury
Cara
1. Krimkan mentega dengan gula
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji sambil putar pada kelajuan paling rendah
3. Masukkan susu pekat dan teruskan putar perlahan.
4. Masukkan semua bahan kering (tepung gandum, tepung biskut, kelapa kering dan horlick)
5. Masukkan esen vanilla.
Melapis.
Timbang adunan. Bahagi 11 lapis. Lapis coklat pada lapisaan 3, 6 dan 9. Bakar guna api atas ikut kepanasan oven. (Oven saya range 150-180).
Saya guna acuan 8 X 8 X 3
Ulang laapisan sampai habis
Susun coklat ikut suka